Nieuwsbegrip

Complete methode voor technisch lezen, begrijpend lezen én fictielezen

Neem gratis op proef
Deze week

Australië verbiedt sociale media voor jongeren onder de 16 jaar

Heel veel kinderen maken gebruik van sociale media. Ze zitten soms urenlang op Snapchat, Instagram of TikTok. In Australië is dat binnenkort verleden…


Lees meer

Alles voor leesonderwijs in één methode

Als je in het primair onderwijs werkt, is de kans groot dat je Nieuwsbegrip kent. Al sinds 2005 is het een bekende naam in onderwijsland als methode voor begrijpend lezen. Maar Nieuwsbegrip is inmiddels veel meer dan dat; het bevat nu alles wat je nodig hebt voor compleet leesonderwijs. We baseren onze aanpak op recente wetenschappelijke onderzoeken naar lezen. Er is al veel bekend, maar de wetenschap gaat door. Ieder nieuw inzicht krijgt een plaats in de methode, zo hebben scholen altijd het beste in huis op de weg naar geletterdheid en gelijke kansen.

Technisch lezen, begrijpend lezen én fictielezen: Nieuwsbegrip he­­eft het allemaal

Zoals je gewend bent sluiten de lessen aan bij de actualiteit. Je mag ook zelf een suggestie voor een onderwerp insturen! Zo maak je je leesonderwijs relevant en interessant voor je leerlingen, en leren ze meteen over de wereld om hen heen. Wil jij stappen zetten met jouw leesonderwijs? Zet dan nu de eerste stap.

Probeer Nieuwsbegrip uit in jouw klas


Rapportcijfer voor Nieuwsbegrip

Op basis van gebruikersonderzoek onder ruim 4000 leraren.

Meer ervaringen

Wat is Nieuwsbegrip?


Waarom Nieuwsbegrip?

‘Onze leerlingen maken juist fikse vorderingen met lezen’

Ze hebben bijna de hoogste schoolweging. Desondanks stromen alle leerlingen van OBS Bloemhof en OBS Pantarijn bij de doorstroomtoets uit op minimaal 1F-niveau. Waar de leesresultaten landelijk kelderen, maken de leerlingen op deze scholen fikse vorderingen. Hoe kan dat? We praten met directeur Souad Chouaibi, intern begeleider Jitske Boomsma en leerkracht groep 8 Sebastiaan Lockhorst.

Lees het interview

‘Nieuwsbegrip is een hele mooie methode, die veel biedt’

Corrien Bakker werkte op haar vorige school al met Nieuwsbegrip. Toen zij bij basisschool Het Mozaïek in Haren ging werken, was het voor haar logisch om Nieuwsbegrip daar ook te introduceren. ‘Ik werk er zo fijn mee. Nieuwsbegrip is een hele mooie methode, die veel biedt.’ Nieuwsbegrip biedt zeker veel. Hoe zorg je als school dan dat je ook alles benut? Corrien vertelt hoe zij de kersverse coördinator Nieuwsb­­­egrip werd.

Lees het interview

Actueel